2.1.1 Polítiques públiques pel relleu generacional de la pagesia de muntanya el cas del Ripollès
2.1.2 Pervivència dels masos tradicionals evolucionats
2.2.1 Evolució de l’economia de la masia des de mitjans del segle XIX
2.2.2 Posada en valor d’una masia. Els usos de les masies com a edifici històric
2.2.3 El mas de les Garrigues. Evolució d’un mas familiar a empresa
2.3.1 La producció de poma de muntanya. Una opció
2.3.2 La millora genètica de fruiters i especies hortícoles
2.3.3 Control integrat de plagues de la Masia al Plat
2.3.4 Varietats del passat que podrien ser una opció de futur
2.3.5 La qualitat de la carn en sistemes de producció diferenciats
2.3.6 RuralCat, la comunitat virtual agroalimentària
2.3.7 Situació de l’agricultura de precisió i les noves tecnologies
2.4.1.1 L’agricultura social a Catalunya
2.4.1.2 L’Olivera Cooperativa. Territori, inclusió social, agricultura de seca
2.4.1.3 Aportacions de l’emprenedoria social a l’entorn de la masia
2.4.2.1 De la casa nova del pagès a l’establiment turísitic
2.4.2.2 La Masia, patrimoni preservat i legat amb responsabilitat
2.4.2.3 Turisme rural. L’evolució de la normativa reguladora a Catalunya
2.4.2.4 Les barraques del Delta de l’Ebre. Símbol i identitat d’una terra