Comitès organitzador i científic

Comitè organitzador

Victòria Bassa. Arquitecta, vicepresidenta de Monumenta (Associació de Propietaris de Castells i Edificis Catalogats de Catalunya) i membre de l’AADIPA.

Martí Cors Iglesias. Professor agregat del Departament de Geografia de la  Facultat de Geografia i Història de la UB.

Carles Folch. Enginyer tècnic agrícola i membre de la Junta Directiva de la ICEA.

Rafel Folch. Antropòleg de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Jordi Franquesa. Doctor en urbanisme, arquitecte i director del grup de recerca GILDA del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori (Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona de la UPC).

Manel Julià. Arquitecte, arqueòleg i membre de l’AADIPA.

Enric López C. Doctor per la UB, professor i investigador a l’Observatori del Turisme Rural del CETT-UB.

Montserrat Mercadé. Geògrafa.

Miquel Martí. Doctor en urbanisme, investigador al CTFC i professor al Departament d’Urbanisme de la UPC.

Salvador Puig. Enginyer agrícola i coordinador de la Secció de Viticultura i Enologia de la ICEA.

Isidre Pastor Batalla. Llicenciat amb grau en història medieval, arqueòleg i president de l’Associació d’Arqueòlegs de Catalunya.

Oriol Roselló. Arquitecte i professor de la UdG.

Assumpta Serra. Doctora en història medieval, i arqueòloga especialitzada en història rural i en masos i masies a Catalunya.

Lupe Serraima Milian. Arquitecta, responsable d’Urbanisme del Servei d’Urbanisme de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona.

Raquel Serrat. Ramadera del Ripollès, membre de la Comissió Permanent Nacional d’Unió de Pagesos i responsable dels sectors

Jordi Vilalta Mora. Gerent del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central (Solsona) i coordinador del projecte Masies + Sostenibles.

Lourdes Viladomiu. Doctora en economia, professora del Departament d’Economia Aplicada de la UAB, amb una extensa experiència en projectes sobre economia rural i agrària i membre Junta Directiva de la ICEA.

David Vivet. Equip tècnic sindical d’Unió de Pagesos als sectors Medi Rural, Forestal, Horta, Agroturisme i Farratges.

Jordi Xiqués. Arquitecte i professor de la UPC.

Comitè científic

Bloc 1: Poblament

Joan Nogué. Catedràtic de geografia humana de la Universitat de Girona (UdG) i director de la Càtedra del Bosc de la UdG. És membre numerari de l’IEC des del 2014. Va ser fundador i director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya en el període 2004-2017.

Rosa Cererols. Geògrafa, creadora del centre cultural Konvent i coeditora, juntament amb Joan Nogué, de L’altre món rural (Tigre de Paper, 2022).

Ferran Estrada. Professor titular del Departament d’Antropologia Social de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (UB).

Bloc 2: Innovació

 Emilio Gil. Doctor enginyer agrònom, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), director de la Unitat de Mecanització Agrària, director de la Càtedra Syngenta-UPC, membre de la Reial Acadèmia Europea de Doctors i expert en ISO i CEN.

Santi Planas. Doctor enginyer agrònom, especialista en protecció de cultius, tècniques d’aplicació de plaguicides i agricultura de precisió, professor de la Universitat de Lleida i soci de la ICEA.

Maria Isabel Trillas. Doctora en biologia, professora emèrita de la Facultat de Biologia de la UB, finalista del Premi de la Unió Europea per a Dones Innovadores, de la Societat Catalana de Patologia Vegetal (SCPV), secció de la ICEA.

Bloc 3: Energia

Jordi Bartrolí. Catedràtic de química de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Josep M. Salas. Doctor enginyer agrònom per la UPC. Ha estat membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), del Comitè d’Experts per a la Transició Energètica del Govern espanyol (2017-2018) i actualment és conseller de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència.

Ferran Civit. President de L’Energètica, empresa pública d’energia de la Generalitat de Catalunya. Va ser el ponent relator de la Llei 16/2017, de l’1 d’agost, del canvi climàtic, del Parlament de Catalunya. És llicenciat en història (UB), periodisme (UPF) i antropologia (URV), i ha cursat màsters a la UAB i la UPC i postgraus a la UdG, la UOC i la UVic-UCC.

Bloc 4: Edifici de la masia

Bloc 4.1

Lupe Serraima Milian. Arquitecta, responsable d’Urbanisme del Servei d’Urbanisme de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona.

Joan Badia Font. Arquitecte urbanista i soci de GMG Plans i Projectes, SLP.

Bloc 4.2

Joan Ramon Rossell. Arquitecte tècnic i enginyer en organització industrial per la UPC, doctorat en construcció, restauració i rehabilitació arquitectòniques, professor titular a l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona (EPSEB) de la UPC (des del 1986), especialista en materials de construcció, patologia dels materials i les construccions, i expert en diagnosi d’edificacions.

Joan Olona. Arquitecte, doctor en rehabilitació, professor de l’EPSEB i guardonat amb un dels Premis del Patrimoni Europeu per la Torre de les Aigües del Besòs.

Mireia Bosch. Arquitecta tècnica, enginyera en organització industrial i professora de l’EPSEB de la UPC.

Bloc 4.3

Victòria Bassa. Arquitecta, vicepresidenta de Monumenta (Associació de Propietaris de Castells i Edificis Catalogats de Catalunya) i membre de l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA).

Bloc 5: Turisme

Martí Cors Iglesias. Professor agregat del Departament de Geografia de la  Facultat de Geografia i Història de la UB.

Bloc 6: Boscos

Roser Maneja. Doctora en ciències ambientals per la UAB (2011), investigadora del i professora associada del Departament de Geografia de la UAB.

Miquel Martí. Doctor en urbanisme, investigador al CTFC i professor al Departament d’Urbanisme de la UPC.

Eduardo Rojas. Enginyer de monts per la Universitat de Friburg (Alemanya). Des del 2016 és degà del Colegio Oficial de Ingenieros de Montes. Lidera la plataforma Juntos por los Bosques, que reivindica la importància del sector forestal.

 

Bloc 7: Economia

Lourdes Viladomiu. Doctora en economia, professora del Departament d’Economia Aplicada de la UAB, amb una extensa experiència en projectes sobre economia rural i agrària i membre Junta Directiva de la ICEA.

Francesc Reguant. Economista especialitzat en agroalimentació i actual director de l’Observatori d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya.