La Comissió Permanent Masia i territori

Ara fa un any que es va celebrar el primer congrés Masia i territori, promogut per la Secció d’Història Rural de la ICEA-IEC. Per portar-lo a terme, ens vàrem organitzar en diferents grups, entre el Comitè Organitzatiu i el Comitè Científic. Passat el congrés, ens hem continuat trobant per acabar els temes que havien quedat pendents, com els vídeos, les sortides o les visites al territori.

Al llarg d’aquestes trobades, ens hem animat a continuar i organitzar un congrés amb una periodicitat de quatre anys, i jornades o col·loquis de temes més concrets cada dos anys, entre altres activitats que estem perfilant. Per tant, encetem una nova etapa que vol ser més continuada i per això ens hem constituït en la Comissió Permanent del congrés Masia i territori.

Qui som?

 1.    Xosé Armesto, doctor en geografia, professor del Departament de Geografia Física i Anàlisi Geogràfica Regional de la  Universitat de Barcelona.
 2.    Roger Clavaguera, de l’equip tècnic sindical d’Unió de Pagesos.
 3.    Rafel Folch, antropòleg. Direcció General de Cultura Popular i Tradicional del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
 4.    Manel Julià, arquitecte i arqueòleg. Vocal de Barcelona de l’AADIPA.
 5.    Montserrat Mercader, geògrafa, membre de la SCOT, filial de l’IEC, experta en temes de territori.
 6.    Isidre Pastor Batalla, llicenciat en història medieval, arqueòleg i president  de l’Associació d’Arqueòlegs de Catalunya.
 7.    Oriol Roselló, arquitecte, Universitat de Girona.
 8.    Assumpta Serra, doctora en història medieval, arqueòloga, especialitzada en història rural i en masos i masies a Catalunya.
 9.    Marta Urbiola i Domènech, arquitecta, tresorera de l’AADIPA.  
 10.   Jordi Vilalta Mora, gerent del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central. Solsona. Coordinador del projecte Masies + sostenibles.
 11.   Lourdes Viladomiu, doctora en economia, professora del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb una extensa experiència en  projectes sobre economia rural i agrària, membre de la ICEA.
 12. Jordi Xiqués Triquell , enginyer tècnic en topografia, professor col·laborador Doctor de la UPC.

Activitats en curs

 •     Publicació de les actes del congrés.
 •     Col·laboració en l’organització d’activitats pròpies d’entitats que han participat en el congrés.
 •     Preparació d’una jornada tècnica d’un tema concret relacionat amb la temàtica del congrés, per a l’any 2017.
 •     Sortides de visita al territori.
 •     Difusió, a través del correu del congrés, del web, del Facebook i del Twitter de les notícies que rebem i d’activitats diverses.
 •     Col·laboracions amb entitats relacionades amb la temàtica del congrés per a intercanviar informació i coordinar activitats.  

Si desitgeu rebre informació, envieu un correu electrònic a congresmasia.icea@iec.cat i us inclourem a la nostra llista.

D’altra banda, si algú té alguna activitat relacionada amb la temàtica del congrés i en voleu fer difusió, ens ho podeu fer arribar a la nostra adreça de correu congresmasia.icea@iec.cat

De tot això, us n’anirem informant a mesura que estigui organitzat. Igualment, es penjarà al web.

Alguns de vosaltres rebreu aquest correu per diverses bandes: des del grup relacionat amb la sectorial Història Rural o des dels grups de correus que tenim de persones que participaren en el congrés.

Però també hi ha un grup que rebrà noticies nostres per primer cop, ja que no tenim els correus de totes les persones inscrites en el congrés. D’aquests, els que vulgueu rebre la informació a l’adreça electrònica personal, cal que ens la indiqueu enviant un correu a congresmasia.icea@iec.cat perquè la incorporem al llistat de difusió.

Un cop exposat tot l’anterior, si algú de vosaltres organitza alguna activitat relacionada amb la temàtica del congrés i voleu que formi part de les activitats del congrés o voleu que en fem difusió, ens ho dieu i us respondrem.

Assumpta Serra

Comissió Permanent del Congrés Masia i territori

Barcelona, 25 de maig de 2016