img_1378_retallada

Tornem amb la cita dels divendres. Aquesta vegada destaca l’apartat de patrimoni divers.

Esperem que sigui del vostre interès. Totes aquestes noticies, les podeu trobar en el web del congrés que estem actualitzant. També ens estem organitzant per a properes activitats que anirem informant.

Us convidem a continuar enviant les vostres propostes i noticies que ens satisfà fer-ne difusió.

Assumpta Serra, Comissió permanent Congrés masia-territori

 

NOTÍCIES diverses d’aquesta setmana

1.- La Plataforma por la Ganadería Extensiva y el Pastoralismo, ha elaborat una carta als governs, actuals i futur i partits polítics: “Por una política de apoyo a la ganadería extensiva.

La Plataforma por la Ganadería Extensiva y el Pastoralismo es una amplia red de personas y organizaciones comprometidas con el apoyo, la investigación y la defensa de este modelo de ganadería y los enormes servicios que presta a la sociedad desde una perspectiva económica, ecológica, social, cultural y paisajística.

2.- Plan STAR Maíz: Con el objetivo de analizar la situación en que se encuentra este cultivo y presentar las mejores técnicas y tecnologías disponibles con las que poder mejorar la rentabilidad del mismo, Eumedia, empresa editora de la revista Vida Rural, ha celebrado el día 8 de marzo en el Hotel Sercotel Hola Tafalla una nueva edición del Plan STAR Maíz. La jornada, ha congregado a más de 150 profesionales del sector. (llegir notícia)

3.- El director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, juntament amb Joan Ubach, president del Consorci i alcalde de Tremp i Raimon Monterde alcalde de Sort,  el dia 8 van inaugurar, a Sort, l’aula de cuina ‘El Leader Gastronòmic”. També hi va participar el conegut gastrònom Sr. Pep Palau. El projecte, promogut pel Consorci Leader Pirineu Occidental, pretén posar en valor i promocionar la gastronomia i la producció agroalimentària local “El Leader Gastronòmic”, una aula de cuina per posar en valor la gastronomia i la producció. (llegir notícia)

Sobre Patrimoni rural

1.-  El passat 19 de febrer va tenir lloc a l’Ajuntament de Torà la presentació de l’estudi científic de la Torre de Vallferosa realitzat la Generalitat amb la col·laboració de l’ajuntament de Torà. L’estudi és fruit d’un treball complex, que ha durat sis mesos, i multidisciplinari en que han participat els arquitectes Josep Esteve i Lurdes Verdés, els arqueòlegs Joan Menchón i Marta Monjo, el geòleg Màrius Vendrell, el químic i director del laboratori Carboni 14 Joan Salvador i l’enginyer topògraf Josep Blasco. Conclouen que la torre va ser construïda entre finals del segle VII i durant el segle VIII i no el segle X, com es creia fins ara. (llegir notícia)

2.- T’agrada el repte de caminar? El 13 de març, 54 km La millor manera de conèixer els Castells de La Segarra i de gaudir d’un entorn espectacular! La Marxa dels Castells de la Segarra va néixer l’any 2000. (més informació)

3.- Catalunya, malgrat les seves petites dimensions, té un patrimoni natural extraordinàriament ric i divers. Això es deu a la gran varietat de situacions geogràfiques que hi coincideixen. (més informació)

Medi ambient

Amb l’objectiu de donar a conèixer la tasca de les entitats ambientals i incentivar les donacions, l’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya (O3SAC) amb el suport de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una campanya: Donar vida al medi ambient és molt fàcil! Troba la teva manera de col·laborar! A la pàgina web de l’entitat trobareu tota la informació que fa el CEL i el GNS: www.lacetans.org

Premi

Lliurament del Premi Sikarra 2016 a Cervera, el 19 d’aquest mes a les 7 de la tarda. La Fundació JORDI CASES I LLEBOT i l’Associació cultural FÒRUM L’ESPITLLERA convoquen la cinquena edició del premi Sikarra amb la voluntat de reconèixer i homenatjar la persona, entitat o institució que hagi excel·lit a títol individual o col·lectiu, i contribuït de manera exemplar a la divulgació, l’estudi, la projecció, la justícia i la cohesió social de la Segarra. (més informació)