Foto: Associació Masos de Torroella i l’Estartit

Bon dia a tothom,

Una altra setmana enviem el noticiari setmanal un dijous. Aquest cop és per ser la revetlla de Sant Joan i tres dies de festa, que desitgem en gaudiu. També aprofitem per desitjar un bon estiu, ara que ja l’encetem.

Ben cordialment,

Assumpta Serra, Comissió permanent Congrés Masia-territori

 

Notícies

1.- Aquesta vegada, hem rebut noticies destacades però que afecten solament a llocs llunyans com Castella- la Manxa on acaben d’aprovar ajudes a joves agricultors; Saja Nansa que ha compartit un publicació de Grupo de Acción Local Liébana: Ayudas a la electrificación mediante el empleo de sistemas de producción de energía en edificaciones aisladas del medio rural; la taula de promoció turística sobre l’ús de l’aigua per a us turístic a Badajoz; i selecció de grups de Desarrollo Rural de Andalucía, seleccionados como GDR.

2.- També s’ha rebut agraïments a la participació a les diferents propostes que es van oferir en el cap de setmana anterior per a conèixer el món rural català. Destacaria les pastures de Castelltallat, vacances en familia en el Albergue Cal Pons de Puig-Reig, Avui ho hem provat en família #TornaTerra @dpages_  @FundacioAlicia tota una bona experiència per una CAT sostenible.

Va arribar tard

3.- Del 17 al 18 de juny Calaf va acollir la 25a edició del Festival de Música Tradicional i Popular, el Desfolca’t, i ho va fer recuperant la programació de dos dies que en els darreres edicions s’havia vist limitada a dissabte, tot i mantenir la centralitat i la majoria de concerts.

4.- Presentació revista d’educació i #cultura Quaderns de l’Ebre 5 de l’Institut Cristòfol Despuig #Tortosa @CCBaixEbre

Estem a les portes de les eleccions

5.- ¿Qué proponen los principales partidos políticos al sector agrario y al medio rural para el 26-J? – En estos días previos a la nueva cita electoral del 26-J, los programas de los principales partidos políticos se llenan de compromisos, planes, estrategias y promesas variopintas dirigidas a los hombres y mujeres que viven del campo y en  el medio rural, así como a las industrias del sector agroalimentario. Eso sí, algunas (o muchas) no dejan de ser un “brindis al sol” y todas (o casi) vienen sin la memoria económica oportuna, es decir, sin coste, gasto o presupuesto declarado. (notícia)

Continuen les propostes digitals

6.- 12 tipos de marketing de contenidos en el sector agroalimentario. El marketing digital es una poderosa arma para las pequeñas y medianas empresas del sector agroalimentario. Y esto es debido a una característica que ofrece el mundo digital que no ofrecen otros medios de comunicación: todas las empresas compiten en igualdad de condiciones bajo un único jurado, el consumidor final. Y dentro de este marketing digital, el marketing de contenidos es el rey. (notícia)

Dues d’arquitectura

7.- Máster online en BIM management de la EADIC y URJC. Cosasdearquitectots.com, EADIC escuela digital y la Universidad Rey Juan Carlos (URJC) lanzan el Máster online en BIM management para especializarse en este novedoso sistema de trabajo que se convertirá en un estándar en muy poco tiempo. (notícia)

8.- Blogdelaunion: Unión de Arquitectos de las Administraciones Públicas_CSCAE. Nuestra enhorabuena al @COACatalunya encabezando la lista de arquitectura de Klout de Influencers en España. Klout es un Servicio Web que mediante un índice llamado Klout Score mide el grado de influencia de una persona o una marca en las Redes Sociales. Para determinar el Klout Score de una persona el Servicio Web analiza más de 400 parámetros distintos de las 7 Redes Sociales más importantes y se asigna una puntuación entre 1 y 100 a los usuarios. (tuit)

Sortides

9.- Obre portes el complex d’esport i natura Òdena Village. Òdena Village obre portes aquest dilluns (20 juny) amb l’objectiu d’acollir esportistes, grups escolars, empreses i particulars que vulguin gaudir de l’esport i la natura en un entorn privilegiat. En total, més de 14 hectàrees, ubicades al terme municipal d’Òdena. És un espai emplaçat al mig del bosc amb vegetació diversa i amb circuits condicionats per a practicar diferents esports a l’aire lliure. (notícia)