pedrasecasantabarbara
Bon dia a tothom,

Aquesta vegada s’escau divendres i 13 i ja sabeu que hi ha qui considera un dia per a la superstició. Puc assegurar per experiència pròpia que no és cap dia fatídic.

Dit això, tornem amb els divendres. Abans de passar a les informacions que han sortit aquesta setmana, us recordo la sortida organitzada pel congrés, pel dia 28 d’aquest mes.

Ben cordialment,

Assumpta Serra, Comissió permanent Congrés Masia-territori

 

Informacions molt importants de l’administració

1.- El BOE publica la esperada Orden de rebaja de los módulos agrarios del IRPF de 2015

El Boletín Oficial del Estado (BOE) de este viernes 6 de mayo publicó la Orden HAP/663/2016,de 4 de mayo, por la que se reducen para el periodo impositivo 2015 los índices de rendimiento neto y el índice corrector por piensos adquiridos a terceros aplicables en el método de estimación objetivo del Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas (IRPF) para las actividades agrícolas y ganaderas afectadas por diversas circunstancias excepcionales. (notícia)

2.- Agricultura destina 3,5M d’euros a 2a convocatòria d’ajuts a la cooperació per la innovació

ORDRE ARP/96/2016, de 27 d’abril, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts a la cooperació per a la innovació a través del foment de la creació de Grups Operatius de l’Associació Europea per a la Innovació en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles i la realització de projectes pilot innovadors per part d’aquests grups (operació 16.01.01), i es convoquen els corresponents a 2016. (més informació)

3.- Micropobles : Associació de micropobles de Catalunya.

L’AMC és el punt de trobada per als municipis menors de 500 habitants de Per començar amb bon peu el 2016, associeu-vos a l’AMC! Us expliquem què significa formar-ne part i com fer-ho. (més informació)

Curs i seminari

4.- Curs: ACEB Berguedà. Curs gratuït. últimes places! 10 maig-21 juny. Dimarts i dijous de 18.30-21.30 Dóna a conèixer el teu negoci amb un bon pla de màrqueting! (més informació)

5.- Seminaris Aliments i territori, les claus per dissenyar una bona experiència turística

Els propers dies 12, 19 i 23 de maig, de 16 a 20h, tindran lloc a l’Ajuntament de Tremp els  seminaris Aliments i territori: les claus de l’èxit per dissenyar una bona experiència. Les sessions s’adrecen a productors, elaboradors, restauradors i altres agents que tinguin interès en dissenyar aquest tipus d’experiències. La inscripció és gratuïta. Les places són limitades i per rigorós ordre d’inscripció. (programa i inscripcions)

Economia

6.- Las salidas al mercado de aceite de oliva se animan con la primavera

La producción de aceite de oliva de la campaña 2015/16 se elevó hasta el 30 de abril pasado a 1.394.000 toneladas, tras sumar unas 3.500 t más en el mes pasado, según los datos provisionales de la Agencia de Información y Control Alimentarios (AICA), lo que confirma que el volumen definitivo se moverá alrededor de 1,4 millones de toneladas, aumentando en unas 6.000 toneladas más. (notícia)

7.- ¿Te perdiste Alimentaria 2016? Revive los mejores momentos de FIAB en aquest video FIAB representa los intereses de la industria española de #alimentación y #bebidas ante las administraciones, nacionales e internacionales

Activitats

8.- Benvinguts a pagès: Ja tenim a punt la primera edició del Benvinguts a pagès, una oportunitat única per redescobrir l’origen d’allò que mengem i conèixer de prop les persones que produeixen els aliments que ens arriben a taula. Del 17 al 19 de juny, pagesos i pageses de tota Catalunya obriran les portes de les seves explotacions per ensenyar-nos els ramats, els horts, els obradors, els camps… La millor manera de conèixer, degustar i comprar els productes de la nostra terra, en el seu lloc d’origen i directament de la mà dels seus productors!

Podreu visitar explotacions a cada comarca catalana, i fer un cap de setmana rodó amb el menú Benvinguts a pagès i paquets especials d’allotjament. El Benvinguts a pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la nostra gastronomia. Grans, petits, apassionats de la cuina, enamorats de les escapades, famílies, parelles, colles d’amics… tots hi trobareu una oferta a la vostra mida.

Us convidem a descobrir Catalunya des de la seva pagesia. Un viatge apassionant al paisatge que posem a la cassola. Sigueu benvinguts a pagès!

9.- L’ICSuro obre les seves portes a estudiants de les comarques de Girona

Durant tot l’any 2016, aquest organisme commemora el seu 25è aniversari amb la realització de diversos actes, jornades, visites, reunions, etc. per tal de donar a conèixer les línies estratègiques i l’activitat d’aquest organisme als públics involucrats en la seva activitat… En el marc de la celebració del 25 aniversari, aquest organisme ha rebut 285 alumnes de batxillerat, ESO i primària. (notícia)

10.- Exposició: “Pedra seca al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre”

L’Ajuntament de Santa Bàrbara, juntament amb el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, han programat en el marc de les XXV Jornades Culturals de Santa Bàrbara l’exposició “Pedra seca al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre” La mostra, inclosa al programa d’exposicions itinerants de la Diputació, recorre a través d’imatges aquesta tècnica constructiva, que ha donat lloc a nombroses edificacions rurals i agrícoles al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Del 6 de maig fins al 2 de juny. Horari: dijous i divendres de 17.00 a 19.00h; dissabtes de 11.00 a 13.00h i de 17.00 a 19.00h; diumenges de 11.00 a 13.00h. Lloc: Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana, Santa Bàrbatra. Organitza: Ajuntament de Santa Bàrbara, Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, Diputació de Tarragona (més informació)

11.- Mercat del pagès a Cervera, 14 i 15 de maig. (programa)