576_1461755436Dona_Pagesa4

Documental Dona Pagesa. Solsonès, Terra de Masies

Bon dia a tothom,

Avui comencem amb informació de la sortida organitzada per la Comissió permanent del Congrés Masia-territori, amb els mateixos objectius i esperit del Congrés. Es farà el 28 de maig de 2016, al Solsonés i en particular a la Vall d’Ora. Programa

Us informo que en tenim una altra de preparada pel Berguedà el dia 18 de juny. ja us enviaré el programa. Tampoc us decebrà.

Ben cordialment

Assumpta Serra, Comissió permanent del Congres Masia-territori

 

Ajuts

El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge ha publicat una nova convocatòria dels ajuts per a Projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT), finançats a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) Catalunya per al període 2014-2020. Aquest programa d’ajuts prioritza projectes concrets vinculats amb la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació; la millora en l’ús, la qualitat i l’accés a les TIC; la competitivitat de les pimes; el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors, així com la conservació i protecció del medi ambient. (notícia)

Projectes

1.-  Acte de presentació del projecte ENFOCC: Energia, Forest i Canvi Climàtic. Sant Pere de Torelló, 6 de maig. Coordinat per l’Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura i que compta amb la participació de tots els grups Leader de Catalunya, alguns grups de l’estat Espanyol i un de Francès, així com diferents entitats vinculades en aquest àmbit. Aquest projecte sorgeix de la necessitat d’adaptació dels territoris rurals envers el Canvi Climàtic, implementant l’eficiència energètica, l’aprofitament de recursos endògens i establint processos de gestió territorial intel·ligent. (programa)

2.- Jornada “Tipologies de construccions en pedra seca”, tindrà lloc el proper dissabte 7 de maig a les 10.30 hores a la seu de l’Observatori del Paisatge de Catalunya a Olot i s’emmarca dins el projecte de cooperació Leader ”Col·labora x Paisatge”, que  vol posar en valor el patrimoni paisatgístic de l’arquitectura tradicional de pedra seca com a element predominant i identitari de bona part dels paisatges rurals de Catalunya i d’altres àmbits propers al mediterrani. (programa)

Jornada

3.- Jornada tècnica del Garrofer: Llorenç del Penedès, dilluns 9 de maig de 2016. Jornada orientada a donar a conèixer les noves possibilitats del conreu del garrofer, tant en el disseny de noves plantacions com en la recuperació de les tradicionals, en ser una espècie a tenir en compte en la sostenibilitat ambiental i productiva en les comarques litorals de Tarragona. També es debatrà aspectes relacionats amb la valorització nutricional de la garrofa i les aplicacions potencials en la gastronomia innovadora i de qualitat. (programa)

Propostes vàries

4.- Pobles Abandonats: Ja has signat per la proposta ‘Camins del Penyagolosa‘ Patrimoni Cultural Humanitat? @PoblesValAbando (tuit)

5.- Primeres fotos del projecte Espais Naturals de Ponent. Indrets fascinants a la millor època de l’any. Descobreix-los! @leader_ponent  (tuit)

6.- Fa 15 anys vam omplir Barcelona de blau, el 5 de juny ho tornarem a fer. Pel Delta, pel Riu, pel futur. (tuit)

7.- Visites a la vall del Llobregós: rutes i zones de descans