13091908_1005654152859372_3740496540787950100_n

Les masies del Prat de Llobregat

Bon dia de nou.

Aquesta vegada us enviem informació de dues jornades organitzades per la ICEA, juntament amb altres filials o entitats, com veureu i comencem les visites al territori, organitzades pel propi congrés a finals de maig.

Esperem que tot plegat sigui del vostre interès, tal com així ho és per a nosaltres.

Ben cordialment
Assumpta Serra, Comissió permanent del Congrés Masia-territori

 

JORNADA: MERCATS I CADENA ALIMENTÀRIA VERS EL FUTUR

10 de maig de 2016. Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans
Organitza: Plataforma AGROFÒRUM 2050 i Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA)
Programa i inscripcions

III Jornada MENGEM SA: La conservació dels aliments

12 de maig de 2016. Museu de Ciències Naturals (Museu Blau). Parc del Fòrum
Organitza: La Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) de l’ Institut d’Estudis Catalans (IEC)
Programa i inscripcions

Gramàtiques de tardor, de Josep Santesmasses

També us dono la informació que Josep Santesmasses, col·laborador del Congrés, com a president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, vicepresident segon de l’Institut Ramon Muntaner i codirector de Plecs d’Història Local, el dia 22 va fer la presentació del seu llibre de poesies: “Gramàtiques de tardor.” Si bé la notícia de la presentació us arriba a deshora, si que us pot ser útil per si us interessa adquirir-lo. (informació del llibre)

Comencem les sortides al territori

Comencem per la organitzada pel  Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central Oficina tècnica Segarra- Anoia, col·laboradors del congrés i coordinador de les visites programades pel Congrés. VI fira de masies + sostenibles: la fusta com a material de construcció i rehabilitació. Solsona, dissabte 14 de maig (Programa i inscripcions).

Us informo que la del Congrés serà la “Visita al món de la  del Solsonès: la vall d’Ora” el dissabte dia 28 de maig (Programa).

Notícies

1.- Nuevo postgrado en economia social. (notícia Heraldo)

2.- Recordant la celebració de l’any de les llegums: Los retos de @Comer_Legumbres: 1.recuperar el consumo; 2.fomento del cultivo en España, país deficitario; 3.introducción en los colegios.

3.- Tomàquet: Fundació Miquel Agustí, també participants del congrés. És una entitat creada per la UPC i l’Ajuntament de Sabadell que té com a objectiu la recuperació i millora de varietats tradicionals amb elevat valor sensorial. Són a Israel ajudant a fenotipar 1.200 varietats tradicionals europees de tomàquet #Traditom. I han començat els assajos del tomàquet Mandó a Can Coll, millora participativa de varietats locals @parcncollserola

Agricultura en general.

4.- La agricultura, la gran desconocida de la sociedad espanyola. El pasado 7 de abril, la Asociación Empresarial para la Protección de las Plantas (Aepla), junto con AVA-Asaja, presentó la I encuesta sobre percepción de la agricultura por parte de la sociedad española, que afirma que la mayoría de los españoles desconoce profundamente el sector. (notícia Agronegocios)

5.- Los eurodiputados de la Comisión de Agricultura apoyaron este 26 de abrir el establecimiento de nuevas reglas para reducir la creciente cantidad en la Unión Europea de plagas de plantas, como la bacteria “Xylella fastidiosa”, causante de la mortandad de los olivos en el sur de Italia. (notícia Agronegocios)

6.- Noves tecnologies: xarxes socials. Integral Media, una empresa de solucions integrals en el camp de la informàtica i els #SocialMedia, destaca la clara aposta d’ #Alimentaria2016 per les xarxes socials i el món (tuit)

7.- Urbanites: Balaguer estrena 36 nous horts urbans.(notícia Lleidaalminut)

Visites al territori

8.- APACTor Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà i del sender de gran recorregut GR170 de 66 km, a la vall del Llobregós agraeix la participació a la 35a caminada popular de Torà: 475 gràcies, tantes com participants. Gràcies per venir i fer més gran la caminada de Torà, la vostra caminada. (tuit)

9.- “De la barraca a l´alqueria” Un estudi de la Universitat de València demostra que la sèrie de Canal 9 ha reforçat la identitat valenciana (notícia Levante). Via @PoblesValAbando (Pobles deshabitats i patrimoni natural i cultural valencià, però també d’uns altres llocs. Compte d’un ciutadà compromés amb el seu món.)