10306168_876951949067557_3115770879960201667_n

Can Peixo Vell. El Prat de Llobregat (via Joanot Pascual)

Bon divendres. Us reenviem moltes noticies interessants. Aquest cop les agruparem en dos apartats:

1.- reenviem noticies d’ activitats, articles que hem rebut directament de persones o entitats vinculades al congrés.

2.- noticies que ens arriben a través d’altres mitjans

Ben cordialment,

Assumpta Serra, Comissió permanent Congrés Masia-Territori

 

1.- noticies d’ activitats, articles que hem rebut directament de persones o entitats vinculades al Congrés

A,- Rafel Folch, antropòleg. Direcció General de Cultura Popular i Tradicional – Departament de Cultura – Generalitat de Catalunya, membre del grup format per a la Comissió permanent del Congrés masia-territori, ens ha enviat l’article: En el campo o en la ciudad: de la búsqueda de la utopía al cambio social

B.- Montserrat Coberò ens convida a  la presentació de l’obra “Lluís Companys. Una vida pels catalans. Una mort per Catalunya!” que tindrà lloc a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (Pça. de la Catedral, s/n, Lleida) el proper dia 12 d’abril a les 19:30 hores.  Hi participaran: Joan Reñé, president Diputació Lleida, Salvador Bonjoch, president Consell Comarcal de l’Urgell,  Carles Santacana, catedràtic i director del Departament d’Història Contemporània de la UB, Eulàlia Pagès, directora de Pagès Editors i Montserrat Coberò, autora del llibre. Invitació  Esperem comptar amb la vostra presència.

C.-  L’IRTA que ens ha enviat un butlletí “IRTA’l dia” molt complert i interessant, que podeu consultar directament. Us envio una selecció, per temes i amb els enllaços. Molt satisfets i esperem seguir amb aquesta aportació.

Cursos, jornades:

Noticies vàries:

2.- noticies que ens arriben a través d’altres mitjans

Jornada

Ajudes financeres

  • Agroxarxa SLU  Informen que aquest febrer s’inicia la Campanya DUN 2016 i el termini finalitza el 30 d’abril. És important tenir en compte que en aquesta campanya es comuniquen els nous drets de pagament base i cal revisar que s’hagin assignat correctament. Alhora és el primer any d’aplicació del règim de petits agricultors i s’haurà de comprovar la conveniència de mantenir-se dins del règim. @agroxarxa, és una empresa de serveis de la @uniopagesos. Solucions de qualitat per les necessitats de particulars i empreses de l’entorn rural, especialment del sector agrari. (+ info)
  • Lo que Europa aportará al desarrollo rural en España. (article)
  • COAG reclama ayudas de Estado para los productores de frutas y hortalizas ante la grave crisis de precios. (article)

Fires

Comença el compte enrere, per la ecofira de Calaf. 10 d’abril. La fira ecològica de l’Alta Segarra i Anoia. (cartell)

Sortides:

El Parc Natural del Cadí-Moixeró presenta uns nous itineraris geològics. Les rutes permeten conèixer la geodiversitat del territori, i es poden fer a peu o amb vehicle. (itineraris)