10521666_1687160264845294_1407455977611043379_n
Avui presentem un divendres especial perquè voldríem destacar correus que ens heu enviat persones molt properes al congrés:  per la  participació directa en l’organització, taula rodona sobre el futur del món rural o presentació del bloc sobre noves tecnologies.

NOTICIES DESTACADES que ens han fet arribar persones molt properes al Congrés:

1.- L’Oriol  Rosselló, ja fa dies que ens va enviar el vídeo que ara us reenviem. Li vàrem dir que buscaríem un dia que no tinguéssim gaires noticies, per destacar-lo, però ara ja ha estat presentat al programa comarques de tv3 i per tant, sembla que ja no pot esperar més. Per tant, ens és una satisfacció el reconeixement del seu treball. Es tracta de la direcció  d’una obra molt peculiar per al germans Roca de Girona. Es tracta d’una cúpula de 22 metres de diàmetre i 10 dalt on s’han fet servir eminentment tècniques tradicionals, pedra seca, fusta massissa amb encaixos tradicionals, entramat de fibres vegetals i vegetació com a eina de bio climatisme. També com a documents adjunts hi ha 4 fotografies.
https://vimeo.com/145630050.

2.- També considerem molt interessant el treball que està portant a terme l’Oriol Nel·lo i li agraïm molt sincerament que ens permeti tenir-ne coneixement. Podeu accedir-hi a un seguit d’articles del seu blog::

3.- Antonio Vicién de Fesomia i Diguesblat, ens fa partícips de les seves reflexions sobre el tema amb el qual va participar. Una part és:  El passat divendres 19 i dissabte 20 de febrer es va celebrar a Barcelona el I Congrés de Sobirania Tecnològica, en resposta a l’actual Mobile World Congress 2016 que està tenint lloc aquesta setmana.
Sempre sensibles a aquests temes, vam assistir al primer la jornada del dissabte i, més enllà de comentar cada una de les ponències, voldríem compartir algunes reflexions que ens van madurant al cap amb el pas de les hores posteriors.
A la sobirania s’hi arriba recorrent un camí, no traspassant una porta (llegiu tot l’article)

NOTÍCIES diverses que hem rebut  aquesta setmana i que ens satisfà molt compartir amb vosaltres:
1.- Actuacions:
Planeta Sigarra: Els municipis de l’Alta Segarra mancomunen serveis per avançar cap a la creació d’una nova comarca. (notícia Vilaweb)

2.- Cursos:
Aquest divendres  comença el curs ‘English for wine lovers’ amb @wineaspects a #Vilafranca del #Penedès. http://ow.ly/YW66w  #winelover

3.- Activitats:

Tast de vins impartit per Xavi Nolla,: Dissabte, 5 de març de 2016, 19.00h (2h de durada aproximada) al Saló Montsant de l’Hotel Hostal Sport. Preu 5 euros. Informació / Reserves: comunicacio@hotelspriorat.com  (aforament limitat a 30 persones) (+ info)

celler_talcomraja: El proper 6 de març. Tot a punt per Desvetllem la vinya. No et perdis la festa de la custòdia agrària!!

4.- Turisme:
Naturalistes de Girona (L’Associació de Naturalistes de Girona és una organització no governamental ecologista que des de l’any 1981 actua a les comarques gironines), informen que 6 de març visitem els Boscos vells de La Crosa de Sant Dalmai i els pins de Can Picó http://bit.ly/213zfra

Vall de Llobregós, SomSegarra, AraLleida, ens conviden a visitar-los, tenen moltes activitats i turisme divers.