Barcelona, 21 de juny de 2022
Activitat presencial. Cal inscriure’s a: https://www.iec.cat/jornades/masia2022.asp (abans del 19 de juny)
Institut d’Estudis Catalans. Carrer del Carme 47, 08001 Barcelona
L’activitat també s’emetrà en directe pel canal de YouTube: https://youtu.be/o-ADYaHhRb0

 Programa

9.00 h                  Presentació. Inauguració de la jornada, a càrrec d’Assumpta Serra i Clota, coordinadora del Congrés Masia i Territori.

9.30 h                  Ponència 1. Proliferació i diversificació de l’oferta d’allotjament turístic en l’àmbit rural català: adaptació i contradiccions del propi marc normatiu, a càrrec d’Anna Maria Martínez i Ribas, subdirectora general d’Ordenació i d’Inspecció Turística de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

10.15 h               Ponència 2. Els establiments de turisme rural davant el repte de les noves modalitats d’allotjament (habitatges d’ús turístic), a càrrec de Ramon Corominas i Estany, president de l’Associació de Cases de Turisme Rural Girona – Costa Brava – Pirineu.

11.00 h               Pausa

11.30 h               Ponència 3. Allotjament turístic i conservació de l’habitatge rural, a càrrec de Toni Solanas i Cànovas, membre d’AUS Arquitectura i Sostenibilitat i del grup de treball Salut i Arquitectura del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

12.30 h               Taula Rodona. El turisme rural, nous reptes, noves amenaces, amb la participació de Josep Margenat i Escobairó, responsable del Sector d’Agroturisme de la Unió de Pagesos de Catalunya; Montserrat Coberó i Farrés, directora dels serveis tècnics de TURALCAT (Confederació del Turisme Rural i l’Agroturisme de Catalunya), Joan Solà i Bosch, alcalde de Riner, president de la sectorial de turisme i cultura de l’Associació de Micropobles de Catalunya, i Dr. Enric López C., codirector de l ‘Observatorio del Turismo Rural / CETT-UB.

Moderadors: Ramon Serrat i Martí Cors Iglesias

14.30 h               Cloenda

Els inscrits tindran un certificat d’assistència i el dia de la jornada trobaran a la seva disposició exemplars del recull de ponències de la primera jornada «Intervencions i usos actuals a la masia» Dossiers Agraris, núm. 21.